21.4 C
Brussel

V Meeting: “op 9 juni maken we Vlaanderen weer van ons!”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Duizenden Vlaams Belang-kiezers verzamelden zondag in Antwerp Expo voor de V Meeting van de partij. “Nog een week keihard campagne voeren en dan maken we op 9 juni Vlaanderen weer van ons!”, zei een enthousiaste voorzitter Tom Van Grieken.

In een volle Antwerp Expo zette het Vlaams Belang samen met zo’n 2.500 partijleden de laatste rechte lijn naar de verkiezingen in. Nationaal voorzitter Tom Van Grieken noemt die verkiezingen “een historische kans om de Vlaming eindelijk het beleid te geven waar ze al jaren op zitten te wachten.”

“De mensen hebben de keuze: nog eens vijf jaar meer van hetzelfde, of een ander en beter beleid met het Vlaams Belang.” Ook Vlaams fractieleider Chris Janssens ziet zijn partij als het enige alternatief voor het “groen-links pestbeleid” van de systeempartijen. “Wij gaan de Vlamingen hun vrijheid teruggeven.”

V Meeting in Antwerp Expo

Minder immigratie en meer koopkracht. Die speerpunten definieerden de campagne van de partij. “Het Vlaams Belang is de énige partij die de migratiekraan dicht wil draaien. Alle andere partijen zwijgen er liever over”, benadrukte Kamerfractieleider Barbara Pas. “Het asiel- en migratiebeleid ontaardt in complete chaos.”

Ook de belastingdruk is onhoudbaar, volgens de partij. “De Vlaming is niet alleen een werker, hij of zij is ook een betaler” van de torenhoge overheidsuitgaven, zei Van Grieken. “En op het einde van je leven moet je dan aankloppen bij je kinderen omdat je met je klein pensioentje verdorie amper je rusthuisfactuur kan betalen.”

Minder migratie, gemiddeld 250 euro netto meer overhouden per maand en degelijke pensioenen zullen er enkel komen met het Vlaams Belang, klonk het in Antwerp Expo. Dus riep Van Grieken iedereen op om zeker te gaan stemmen. “Elke stemt telt. Met een massale stem voor het Vlaams Belang maken we Vlaanderen weer van ons!”

Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als politiek redacteur de binnenlandse en Europese berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en werkstudent aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen