5.5 C
Brussel

Urenlange gijzeling in Nederlands café voorbij

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Vanochtend werd de Nederlandse stad Ede, provincie Gelderland, wakkergeschud door een gijzeling in een café. Hier was de avond ervoor een feest voor 16-plussers. Het is onduidelijk hoe laat de gijzeling precies begon, maar de eerste meldingen kwamen binnen rond 06:30 uur, terwijl het café normaliter om 04:00 uur sluit. De laatste gijzelaars zijn ondertussen vrij en de verdachte is opgepakt. Dat meldt de NOS.

Na een feestje voor 16-plussers in het Nederlandse Ede kwam rond 06:30 uur de eerste melding bij de politie binnen over een gijzeling. Het feestje zou eigenlijk tot 04:00 uur duren. Al snel werd duidelijk dat er een persoon in het café was, die “een gevaar vormt voor zichzelf of de omgeving”. De politie zei vanmorgen tegen de NOS dat ze de situatie “ernstig inschatten”.

Rond 12:30 uur kwam er iemand in een oranje jas van het café naar buiten. Dit was waarschijnlijk de vierde en laatste gegijzelde die nog binnen was. Eerder waren al drie andere mensen uit het café komen lopen. Zij zijn allen opgevangen door speciale politie-eenheden en waren zichtbaar geëmotioneerd.

Kort na de vrijlating van de laatste gijzelaar, komt de gijzelnemer naar buiten. Op beelden valt te zien dat hij een bivakmuts draagt en met zijn handen omhoog het café verlaat. De politie boeit en blinddoekt hem en voert hem daarna af.

BRON:NOS
Hendrik Arntz
Hendrik Arntz
Hendrik Arntz (Leiden, 2001) is student geschiedenis en weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen