5.5 C
Brussel

Unia neemt ambtenaren aan om openlijk te lobbyen

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Unia is openlijk op zoek naar lobbyisten. Dat blijkt uit hun vacaturebeleid. Dat is opmerkelijk, want Unia is een overheidsorganisatie bemand door ambtenaren, die onder de FOD Gelijke Kansen valt. Overheidsdiensten moet immers neutraliteit bewaren. In de vacature staat er dat de sollicitant specifiek moet lobbyen in het kader van de verkiezingen van 2024. De redactie vroeg Unia om uitleg, maar ontving nog geen antwoord.

Interfederaal Gelijkekansencentrum Unia is een overheidsinstantie die zich bezighoudt met het bestrijden van racisme en discriminatie. De instantie valt onder het ministerie van Gelijke Kansen. Op hun website staat momenteel een vacature voor meerdere beleidsmedewerkers. Eén taak binnen die functie is blijkbaar om te lobbyen in het kader van de verkiezingen in 2024. Dat is opmerkelijk, want dat is een openlijke politieke opdracht.

Verder volgens de vacature bestaat “de specifieke opdracht van de twee beleidsmedewerkers/sters […] erin om ondersteuning te bieden bij het beleidswerk van Unia op federaal niveau en de voorbereiding en/of opvolging van het actieplan racisme, het Belgisch Voorzitterschap van de EU en de verkiezingen in 2024.” Helemaal onderaan bij ‘jouw opdrachten’ staat dan te lezen dat een succesvolle kandidaat die wordt aangeworven “bijdraagt aan het lobbywerk van Unia in het kader van de verkiezingen in 2024”.

Het Interfederaal Gelijkekansencentrum heeft nog niet gereageerd op onze vragen. Het is niet de eerste keer dat Unia controverse opzoekt. Volgens oppositiepartijen als het Vlaams Belang ageert de instantie als een links-activistische machine en heeft het daarbij juridische wapens die het niet zou mogen hebben. (Zo kan het net als het parket zelf vervolging opstarten).

BRON:Unia
Vince Leeman
Vince Leeman
Vince Leeman (Gent, 2000°) is masterstudent politieke wetenschappen en volgt binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen