22.2 C
Brussel

ULB heeft clandestiene gebedsruimte voor moslims

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In een gebouw op de Erasmus-campus van de Brusselse ULB is een clandestiene ‘moskee’ actief. Islamitische studenten verzamelen er meermaals per dag om te bidden en dit dan nog voor een nooduitgang. Dat brengt onder meer Le Soir.

De islamitische gebedsruimte bevindt zich niet alleen voor een nooduitgang, de moslimstudenten bewaren er ook gebedskleden in allerlei dozen die rondslingeren of hangen zelfs kledij op aan de trapleuning, nabij de nooduitgang.

Opmerkelijk, de ‘moskee’ wordt al jaren gebruikt en dit sinds de coronacrisis, toen de gebedsruimte in het naburige ziekenhuis uit gezondheidsredenen werd gesloten. Toch is de situatie opmerkelijk. Ten eerste is de ULB-universiteit een vrijzinnige universiteit, maar ten tweede mag natuurlijk niet iedereen zomaar op eigen initiatief ruimtes inrichten. Het is dan ook vreemd dat dit al jaren toegestaan wordt.

“Als we studenten verbieden om tijdens het practicum een koffie te halen, dan zie ik niet in waarom we het wel toestaan om te gaan bidden.” Twee docenten, die gauchistische politieke correctheid vermoeden, noemen de situatie dan ook ‘onaanvaardbaar’. Eerder deze zomer doken ook al beelden op van een collectief islamitisch gebed in een geïmproviseerd universiteitslokaal op de campus Solbosch in Elsene.

BRON:Le Soir
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen