22.2 C
Brussel

Tweede aanslag op twee dagen tijd in Borgerhout

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Zondagnacht was een restaurant aan de Turnhoutsebaan in Borgerhout het doelwit van een aanslag. De voordeur werd compleet vernield. Het gerechtelijk lab komt ter plaatse voor een sporenonderzoek, zo meldt De Standaard.

Omstreeks 4.15 uur ontplofte een bom voor het restaurant op de Turnhoutsebaan, aan de Drink. “Er ontstond een kleine brand die vooral schade veroorzaakte aan de voordeur. De brand kon snel geblust worden”, zegt politiewoordvoerder Willem Migom aan de redactie van De Standaard. Bij de aanslag raakte niemand gewond.

Een veiligheidszonde werd ingesteld door de politie. Zowel het gerechtelijk lab als de ontmijningsdienst Dovo komen ter plekke voor verder onderzoek. Een link met het notoir Antwerps drugsmilieu wordt niet uitgesloten.

Zoveelste aanslag binnen drugsmilieu?

Het is de tweede aanslag op twee dagen tijd in Borgerhout. In de Beukenstraat is in de nacht van zaterdag op zondag een aanslag gepleegd op een geparkeerde auto. De daders hebben een explosief onder de wagen geplaatst, om het vervolgens tot ontploffing te brengen. Ook hier raakte niemand gewond.

Ontploffingen in Antwerpen zijn intussen meer regel dan uitzondering. Ook in april zagen we reeds twee aanslagen in Antwerpen. Ook toen was er een vermoedelijke link met het drugsmilieu.

“In Borgerhout zijn geen rellen meer nodig”, reageert Vlaams Parlementslid Filip Dewinter (Vlaams Belang). “De wijken zijn al in handen van de drugsmaffia.”

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen