14.7 C
Brussel

Twee jongeren gearresteerd na zware agressie tegen buschauffeur

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Ongeveer 2,5 maanden na een geval van zware agressie tegen een buschauffeur van De Lijn aan het station in Genk, zijn twee 19-jarigen gearresteerd. Dat meldt De Standaard. De daders konden geïdentificeerd worden door middel van camerabeelden. Na verhoor werd maar een van hen aangehouden.

Op 22 maart werd een buschauffeur aan het station van Genk in het gezicht geslagen en uit de bus getrokken door twee jonge daders. Nadat hij op de grond was gevallen, kreeg de man nog enkele trappen van de belagers. De agressie ontstond omdat de chauffeur een passagier gevraagd had niet te vapen op de bus.

Door de zware agressie legden de Limburgse chauffeurs van De Lijn het werk neer. De Lijn zelf plaatste een advertentie op sociale media tegen agressie op bussen en trams. “Van onze medewerkers blijf je af”, klonk het.

Slechts één verdachte aangehouden

De lokale politiezone bekeek een groot aantal camerabeelden om het voorval te reconstrueren. “Dankzij bijkomend telefonie-onderzoek en het verhoren van getuigen werden de verdachten uiteindelijk geïdentificeerd”, zegt woordvoerster Marijke Teunis van het parket Limburg. Het onderzoek wees uit dat het om twee 19-jarigen ging uit Heusden-Zolder.

“Tijdens een huiszoeking in hun woning werden zij gearresteerd en voor verhoor meegenomen naar het commissariaat”, vervolgt Teunis. “Eén verdachte mocht na verhoor beschikken. De tweede verdachte werd dinsdag nog voorgeleid bij de onderzoeksrechter en die besloot hem aan te houden.”

Het Limburgse parket wou niets kwijt over de achtergrond van de verdachten.

Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen