11.5 C
Brussel

Tunesische migrant wil “vuile Fransmannen” doden in Toulouse

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Een Tunesische migrant gewapend met een mes dreigde voorbijgangers te doden in de Franse stad Toulouse, zo meldt La Dépêche in hun faits divers. Volgens een getuige die Arabisch verstond, zei de dader dat hij “een vuile Fransman wilde doden”. De 22-jarige verdachte werd gearresteerd door de politie dankzij bewakingssystemen in het gebied.

Volgens een bron bij de politie bedreigde Daddis B. vier mensen met een mes, waaronder drie tieners in de buurt van een plaatselijk restaurant op de hoek van de Boulevard de Strasbourg en de Rue Bayard, waar ze donderdag rond 12.45 uur getuige waren van een bijzonder gewelddadig tafereel. Er werden gelukkig geen gewonden gemeld.

Messenaanval voorkomen in Toulouse

“Hij zei vreemde, onsamenhangende dingen. We begrepen niet alles, maar we begrepen dat hij mensen wilde vermoorden,” zegt een getuige. “Hij gooide een fles naar het hoofd van een vrouw,” voegt een andere inwoner toe. Foto’s van de arrestatie werden gepubliceerd op sociale media, waarop de verdachte te zien is met zijn gezicht op de grond en de politie om hem heen.

Getuigen schoten de aangevallen mensen snel te hulp, waardoor de verdachte met een mes in de hand wegrende. Terwijl de verdachte vluchtte, bleef hij tegen de mensen in de buurt zeggen dat hij ze zou vermoorden. Hij zei ook dat hij “een vuile Fransman wilde vermoorden”, volgens een getuige die Arabisch verstaat.

Een zoveelste verwarde man

De 22-jarige Tunesiër, die al meerdere overtredingen heeft begaan, zou zijn doodsbedreigingen ook op het politiebureau van Toulouse hebben herhaald. Er komt een onderzoek om te proberen begrijpen waarom de Tunesiër zo handelde. Er zullen ook getuigen worden ondervraagd. Wellicht zal het om een verwarde man met psychische problemen gaan, zoals de media zulke gevallen noemt.

Van de Winckel Brent
Van de Winckel Brent
Brent Van de Winckel (Aalst, 1998) heeft een Master in de Bestuurskunde Public Management [UGent] en werkt momenteel een Master in de Internationale en Vergelijkende Politiek af [KULeuven]. Brent rapporteert over het buitenland voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen