13.6 C
Brussel

Transatleet domineert vrouwelijke tegenstand in lokale atletiekwedstrijd

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Een transatleet heeft de vrouwelijke concurrentie overtroffen in een lokale atletiekwedstrijd, waardoor het debat over transgenderatleten in vrouwensport opnieuw oplaait. Dat meldt The Daily Mail. Aayden Gallagher, een biologische jongen die zich identificeert als meisje, heeft zich gekwalificeerd voor de meisjesfinales van een lokale competitie in Portland na een opvallende prestatie tijdens de halve finale.

Opnieuw staat een transatleet in de schijnwerpers van vrouwensport. Dit keer speelt het zich af in Portland, een stad in de Verenigde Staten. Aayden Gallagher, een biologische jongen die zich identificeert als meisje, heeft zich gekwalificeerd voor de meisjesfinales van de lokale Varsity-competitie na een indrukwekkende prestatie in de halve finale.

Transatleet krijgt eerste en tweede plaats

Gallagher behaalde afgelopen woensdag de eerste plaats in de 400 meter. Bovendien eindigde Gallagher als tweede in de 200 meter. Hierdoor heeft de atleet zich geplaatst voor de finales die vandaag plaatsvinden op Lincoln High School. Als Gallagher bij de top twee eindigt, mag de atleet deelnemen aan de Oregon State Championships.

De deelname van Gallagher aan de meisjescompetitie heeft veel kritiek ontvangen. Volgens de huidige regels mogen studenten deelnemen aan sport- en activiteitenprogramma’s op basis van hun geuite ‘genderidentiteit’. Gallagher kreeg deze week veel aandacht nadat beelden van de sportprestaties tijdens de Sherwood Need for Speed Classic verschenen. De video waarin de atleet een groep biologisch vrouwelijke atletes ver achter zich liet, ging viraal.

Axelle De Meersman
Axelle De Meersman
Axelle De Meersman (Aalst, 2003°) is studente Psychologie en volgt het binnenlands en buitenlands nieuws op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen