22.2 C
Brussel

“Wallonië sponsort extreemlinkse haatbrochure met transfergeld”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Sinds deze week is in Wallonië een brochure in omloop om kinderen te waarschuwen voor de gevaren van ‘extreemrechts’. De brochure is getiteld ‘La Cible’ (het doelwit) en publiceert ook een lijst met namen van bekende ‘extreemrechtse’ persoonlijkheden. Vlaams Belanng-voorzitter Tom Van Grieken reageert misnoegd in een mededeling en via PAL NWS.

Een links collectief verspreidt een brochure onder het motto ‘met extreemrechts ben jij het doelwit’ een brochure die gericht is op jongeren onder de 18 jaar. Als “nieuwe kiezers” moeten zij gewaarschuwd worden voor de zogenaamde wortels van extreemrechts. Op het einde van de brochure staat een lijst met ‘extreemrechtse’ persoonlijkheden’. Onder hen staan enkele politici van MR en Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. Het collectief – La Cible – wordt vooral bemand door ABVV-kopstukken.

“De boodschap van La Cible is nauwelijks verholen: mensen met een andere mening zijn gevaarlijk en moeten monddood worden gemaakt”, reageert Van Grieken. “Er wordt een lijst van vogelvrij verklaarden meegegeven die te allen tijde vermeden moeten worden.”

Gefinancierd door het Waalse Gewest en de Franstalige gemeenschap

Vzw La Cible, van wie de brochure uitgaat, blijkt voort te komen uit de socialistische vakbond ABVV. De brochure werd echter ook gefinancierd door onder meer het Waalse Gewest en de Franstalige Gemeenschap.

“Er stromen jaarlijks tot 12 miljard euro aan transfers van Vlaanderen naar Wallonië en dit is hoe ze dat Vlaams belastinggeld besteden?”, zegt Van Grieken. “Door extreemlinkse brochures uit te brengen waarin verkozen volksvertegenwoordigers en politici gediaboliseerd worden bij jongeren. Dit is compleet ontoelaatbaar”

Komt er een klacht?

“De ABVV’ers creëren zelf doelwitten”, besluit Van Grieken die een klacht overweegt. “Door het hedendaagse politieke gebeuren en gruwelijke misdaden uit het verleden gratuit op één hoop te gooien, legitimeren deze fanatici gewelddaden. Hoe succesvoller we worden, hoe meer men ons probeert aan te vallen. Maar we gaan door, ze krijgen ons niet klein!”

BRON:PAL NWS
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen