22.2 C
Brussel

Telenet stapelt blunders op: klanten massaal ontevreden

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Telecomprovider Telenet zit in de problemen. Een software-transitie loopt mis en daar zijn talloze klanten de dupe van. De klachten overspoelen de klantendiensten bij Telenet. Dat brengen De Standaard en andere Mediahuiskranten.

Telenet is al het ganse jaar bezig om een nieuw softwareplatform te introduceren. Maar dat gaat niet zonder problemen, zo blijkt. En elke dag zijn er steeds meer klanten die ernstige problemen ondervinden. Na de eerste vier maanden van dit jaar zouden al 1.785 nieuwe klachtendossiers tegen ­Telenet zijn geopend.

Die hoge cijfers zijn uitzonderlijk. “Sinds de ­beginjaren van Telenet heb ik dit enorme aantal klachten niet meer meegemaakt”, zegt ombudsman voor telecom Luc Tuerlinckx via De Standaard. “En dan zien wij zelfs maar het topje van de ijsberg.”

Regering moeit zich, maar Telenet geeft geen tijdlijn voor oplossing

De klachten zijn divers en gaan om zowel administratieve als technische zaken. Decoders of modems worden wekenlang niet geactiveerd, verhuisaanvragen worden niet verwerkt, het stopzetten van contracten lukt na aanhoudend aandringen vaak niet, en zelfs e-mailaccounts werken plots niet meer.

De problemen zijn van zodanige omvang dat ze zelfs al op tafel van de federale regering zijn beland. Alexia Bertrand (Open Vld), staatssecretaris voor Consumentenbescherming, wil nog deze week samenzitten met ­Telenet. Ze eist een plan om de ­problemen “op korte termijn” op te lossen.

Het is evenwel nog maar de vraag of Telenet zo’n korte termijn-oplossing heeft en dat geven ze zelfs gewoon toe. “Enkele maanden ­geleden dachten we dat de situatie stilaan onder controle was, dat we licht zagen aan het einde van de tunnel”, aldus Telenet-woordvoerster Isabelle Geeraerts in De Standaard. “Vandaag moeten we toegeven dat we nog steeds middenin de tunnel zitten. We zoeken geen flauwe excuses.”

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen