11.5 C
Brussel

#Teherangate: “De Croo heeft geen open kaart gespeeld”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Het Vlaams Belang wil dat premier Alexander De Croo (Open Vld) zijn verantwoordelijkheid neemt en zich laat vervangen. Dat zei Kamerfractieleider Barbara Pas (Vlaams Belang) donderdag nogmaals voor de camera van V-NIEUWS. “De Croo heeft geen open kaart gespeeld”, terwijl hij wel “eindverantwoordelijke is”.

In het licht van het recente Iraanse visumschandaal vindt het Vlaams Belang dat het ontslag van Brussels staatssecretaris Pascal Smet (Vooruit) niet voldoende is om de vertrouwenscrisis binnen de Vivaldi-regering op te lossen. De partij vraagt daarom het ontslag van premier Alexander De Croo (Open Vld). Eerder werd immers duidelijk dat De Croo zelf groen licht gaf voor de omstreden visa.

“Wat is het volgende? De Iraanse Revolutionaire Garde die door Brussel paradeert?”

“Hij was ook op de hoogte”, aldus Pas donderdagnamiddag voor aanvang van de plenaire zitting in de Kamer. “En hij heeft daar geen open kaart over gespeeld. En hij is de eindverantwoordelijke. Dus in plaats van zijn verantwoordelijkheid op te nemen, dekt hij zijn liegende minister van Buitenlandse Zaken [Hadja Lahbib van de MR, red.] in.”

Het Vlaams Belang wil verder dat “tegen schurkenstaten [zoals Iran wordt gewerkt] met sancties”, aldus nog Pas. En je mag je “vooral niet laten gijzelen, want dan houdt het nooit op. Wat gaat het volgende zijn? Dat men de Iraanse Revolutionaire Garde hier door de straten van Brussel laat paraderen?”

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen