11.5 C
Brussel

’t Scheldt vecht publicatieverbod Conner Rousseau aan

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De satirische website ‘t Scheldt tekent verzet aan tegen de beschikking van de rechtbank van Antwerpen, zo meldt Gazet van Antwerpen. Die verplichtte om een artikel over het vermeende grensoverschrijdend gedrag van Vooruit-voorzitter Conner Rousseau offline te halen. 

‘t Scheldt is een rechtse satirische website die naar eigen zeggen geen blad voor de mond neemt. Het medium pakte op 6 juni uit met een artikel over politicus Conner Rousseau onder de titel ‘Breaking: de bom onder Conner Rousseau, en waarom hij plots rust wil’. In het desbetreffende artikel suggereert ’t Scheldt dat er meerdere aangiften werden gedaan tegen de voorzitter van Vooruit. Het zou gaan om grensoverschrijdend gedrag ten aanzien jongemannen. Het artikel werd gepubliceerd voor Conner Rousseau besloot om zich te outen als biseksueel.

Eenzijdig verzoekschrift

De advocaten van Conner Rousseau stapten vervolgens naar de rechtbank in Antwerpen met de vraag om ’t Scheldt te verplichten om het gewraakte artikel offline te halen, dit op straffe van 500 euro per uur. De rechtbank ging evenwel in op de eis van Rousseau. Omdat het ging om een eenzijdig verzoekschrift, kreeg ‘t Scheldt niet de mogelijkheid om zich te verdedigen. 

De website maakte vrijdag bekend ze het publicatieverbod zal aanvechten. Volgens ’t Scheldt stond in het artikel immers niets meer dan wat er de jongste dagen over Conner Rousseau in de pers is verschenen. De advocaat van ‘t Scheldt verwijst bovendien naar preventieve censuur, hetgeen niet toegestaan is. 

Geruchten

Vlak nadat Conner Rousseau een filmpje verspreidde waarin hij zich outte, raakte bekend dat er tegen de jonge politicus twee onderzoeken werden opgestart wegens vermeend grensoverschrijdend gedrag. Eén dossier bij het parket van Brugge werd alvast geseponeerd. Bij het parket van Antwerpen loopt echter wel nog een onderzoek naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag ten aanzien van een minderjarige. Bij de partij Vooruit spreekt men van een “gemene roddelcampagne” door politieke tegenstanders.

Pieter Geerts
Pieter Geerts
Pieter Geerts (1998°, Mechelen) is weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen