22.2 C
Brussel

Sven Gatz (Open Vld) noemt Vlaams Belang-kiezers ‘gespuis’

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Vandaag vond de ‘Doe ze luisteren’-protestmeeting van het Vlaams Belang plaats. Een zee van mensen overspoelde het Albertinaplein. De meeting verliep vlekkeloos, maar Sven Gatz (Open Vld) kon het niet laten een oude FDF-slogan te tweeten om de aanwezigen uit te schelden. “Beste gespuis, ge zijt hier niet welgekoomen”, daarmee zette Gatz zijn tweet in. Echter kaatste zijn boemerang snel terug in zijn gezicht.

Na de eerdere poging tot het verbieden van de manifestatie door Brussels burgemeester Philippe Close (PS), gaat nu ook Sven Gatz in de aanval. In een tweet schildert hij de Vlaamse kiezers af als “gespuis” en “niet welgekoomen”.

De partijvoorzitter van het Vlaams Belang, Tom Van Grieken, beet van zich af en kaatste de bal terug naar de Open Vld. Hij spreekt daarbij partijvoorzitter van de Open Vld, Egbert Lachaert, aan. “Vindt u het oké dat uw minister 800.000 kiezers wegzet als gespuis?”

Ook fractievoorzitter in de Kamer Barbara Pas (Vlaams Belang) springt in de bres voor de Vlaams Belang-kiezers. “Schelden is voor hen die geen argumenten hebben (J.J. Rousseau)”, aldus Pas.

“Moet er nog zand zijn?”

De houding van Sven Gatz tegenover de protestmeeting en het Vlaams Belang oogsten vooral op Twitter veel kritiek.

Senator Bob De Brabandere (Vlaams Belang) tweette als antwoord: “Aldus een Vlaamse minister in Brussel met een boodschap voor de grootste Vlaamse Partij. Moet er nog zand zijn?”. Tevens haalde De Brabandere aan dat het om een oude FDF-(nu DéFI)-slogan ging, een rabiaat anti-Vlaamse partij.

BRON:Twitter
Bo Vankemmel
Bo Vankemmel
Bo Vankemmel (2004°, Ieper) is redacteur bij V-NIEUWS. Ze studeert rechten aan de UGent.

Gerelateerd

Meest gelezen