22.2 C
Brussel

Stille wake voor vermoorde vrouw in Sint-Niklaas

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Zo’n 120 mensen kwamen op Pinkstermaandag in Sint-Niklaas samen om een wake te houden in nagedachtenis van de vrouw die werd vermoord twee weken geleden. Intussen zijn twee verdachten, waaronder haar Iraanse ex-vriend Aydin F., opgepakt. Een dispuut rond 400.000 euro aan cryptomunten zou aan de oorzaak liggen van de moord. Dat meldt de VRT.

Tamara Engels (33) werd het leven ontnomen op 17 mei. Vrienden en nabestaanden organiseerden daarom afgelopen maandag een wake. Zowat 120 familieleden en vrienden kwamen naar haar woning in de Schoolstraat om bloemen neer te leggen. Ook kaarsen werden aangestoken.

“Tamara zal gecremeerd worden, en ik neem haar urne mee naar Thailand, zodat ze voor altijd bij mij kan zijn”, zo liet de vader optekenen door VRT NWS. “Ik ben erg opgelucht dat de daders intussen gevat zijn. Maar ik begrijp het nog altijd niet dat ze moest sterven. Wanneer de tijd rijp is, wil ik de daders in de ogen kijken en vragen wat hen bezield heeft.”

Na een minuut stilte, werden tientallen witte ballonnen opgelaten. Ook Vlaams Parlementslid Filip Brusselmans (Vlaams Belang) – zelf uit Sint-Niklaas – was aanwezig. “Warme stad, kille daad… Sterkte aan de familie en vrienden”, klonk het op zijn Facebook.

Roofmoord

Het onderzoek naar de moord is nog volop lopende, maar volgens de vader zou het gaan om een roofmoord gepleegd door Tamara’s Iraanse ex.

“[De ex-vriend] wurgde haar en stal haar laptop en gsm met één doel: 400.000 euro aan cryptomunten bemachtigen”, getuigde de vader maandag via HLN.

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen