5.5 C
Brussel

Steekpartij tussen Roemenen in Nederland leidt tot 3 gewonden

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Bij een steekpartij in het Nederlandse Waalwijk, 20 kilometer van de Vlaamse grens, zijn op zondag drie mensen gewond geraakt. In totaal zijn er zeven mensen aangehouden, waaronder ook de gewonden. Het betreft een steekpartij op de parkeerplaats van een wooncomplex voor arbeidsmigranten. Dat meldt Omroep Brabant. Het zou gaan om Roemenen, een prostituee en haar chauffeur.

Rond 06:00 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een incident tegenover een wooncomplex voor arbeidsmigranten. Er kwamen onder meer elf politieauto’s, drie ambulances en een traumahelikopter op het plaats delict af.

Eenmaal aangekomen, troffen de hulpdiensten meerdere gewonden aan. Het zou gaan om een ruzie tussen bewoners van Roemeense afkomst en een prostituee met haar chauffeur. In totaal zijn vier mannen en drie vrouwen aangehouden. Eén van de verdachten ligt nog met een steekwond in het ziekenhuis.

Er zijn veel Roemeense arbeidsmigranten in West-Europa. Toevallig traden Roemenië en Bulgarije ditzelfde weekend toe tot de Schengenzone. Daar klonk al veel kritiek op op sociale media, maar ook de Oostenrijkse regering was niet blij met deze keuze en sprak een veto uit. Onder andere veel Romazigeuners zijn afkomstig uit de Balkanregio. De nieuwste liberalisering van het grenzenbeleid en verkeer van mensen zal opnieuw bijdragen aan de immigratie van deze bevolkingsgroep in onze regio, die historisch al niet zonder problemen verliep.

Meer lezen over de toetreding van Roemenië en Bulgarije tot de Schengenzone:

Roemenië en Bulgarije officieel lid van de Schengenzone

Hendrik Arntz
Hendrik Arntz
Hendrik Arntz (Leiden, 2001) is student geschiedenis en weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen