20.6 C
Brussel

Steekpartij tussen ‘jongeren’: 2 vechtersbazen gearresteerd

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De twee mannen die vrijdag werden aangehouden na een steekpartij aan het Cultureel Centrum van Lanaken, zijn intussen voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die besliste om één van de mannen over te brengen naar de gevangenis. Zijn meerderjarige zoon werd onder elektronisch toezicht geplaatst, zo meldt HLN. 

Afgelopen weken zagen we dat het ‘jongerenseizoen’ weer in volle gang is. Zo waren er veelvuldige incidenten in provinciaal domein de Blaarmeersen, werden treinen geterroriseerd en was er sprake van zwaar geweld tegen buschauffeurs.

Vrijdag kwam het in de buurt van het Cultureel Centrum van Lanaken dan weer tot een vechtpartij tussen verschillende ‘jongeren’. Wat begon als een kleine discussie, escaleerde volledig toen één van hen vertrok en terugkwam met zijn vader en oudere broer. De drie raakten slaags met de groep ‘jongeren’, waarbij vier gewonden vielen. Sommige relschoppers waren immers gewapend met schroevendraaiers of bakstenen. 

Onderzoeksrechter

De lokale politie van de zone Lanaken-Maasmechelen kwam met verschillende ploegen ter plaatse en kon drie personen, waaronder een minderjarige, zijn vader en oudere broer oppakken. De laatste twee werden intussen voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die besliste om de vader over te brengen naar de gevangenis. Zijn zoon werd onder elektronisch toezicht geplaatst. De minderjarige werd doorverwezen naar de jeugdrechter. 

Gewonden

Een minderjarige kreeg meerdere steekwonden kreeg in zijn rug en arm. Hij was echter nooit in levensgevaar. Alle gewonden werden overgebracht naar het ziekenhuis en mochten diezelfde avond weer naar huis gaan.

 

BRON:HLN
Pieter Geerts
Pieter Geerts
Pieter Geerts (1998°, Mechelen) is weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen