6.2 C
Brussel

Stadsbestuur Koksijde: asielcentrum moet binnen 3 maand weg

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In de tuin van het asielcentrum in Koksijde werden 37 wooncontainers geplaatst, zonder ook maar één vergunning. Het stadsbestuur heeft beslist dat deze tegen het einde van de maand weg dienen te zijn. Het gebouw zelf dient ontruimd te zijn tegen één september, zo meldt HLN

Reeds zes maand geleden werd een proces-verbaal opgesteld tegen de 37 illegaal geplaatste containers in het asielcentrum in Koksijde. Actie en repliek van het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole De Moor (cd&v) en Fedasil bleven uit. Wanneer afgelopen week de druk verhoogd werd, stelde Fedasil over te zullen gaan tot een regularisatieprocedure.

Het getalm van Fedasil en De Moor schoot in een verkeerd keelgat bij het stadsbestuur van Koksijde. “Zelfs na alle commotie dit weekend vond Fedasil het nog altijd niet nodig om mij te contacteren”, zegt burgemeester Marc Vanden Bussche (LB) misnoegd in HLN. “Ge moet als burger eens proberen iets zonder vergunning bouwen in je tuin. Ge zult nogal vliegen.”

Koksijde volgt voorstel Van Grieken

Fedasil haastte zich dit weekend nog met zeggen dat er intussen volop gewerkt wordt aan een aanvraag om de bouwovertreding op te lossen. Maar voor Koksijde is dat vijgen na Pasen. “Te laat. Alles moet weg”, klinkt het bij de burgemeester.

Hiermee volgt het Koksijdse stadsbestuur het “constructief voorstel” van Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. “De Moor doet zelfs geen moeite om het te regulariseren”, tweette Van Grieken gisteren. “In 2024 gaan [cd&v en andere meerderheidspartijen] weer collectief verbaasd zijn dat de politieke elite afgestraft wordt…”

“Doek gewoon dat hele asielcentrum op”, luidde het. “De Moor moet het niet regulariseren en de Vlamingen tevreden”, klonk het voorstel van Van Griekeb dat gisteren in realiteit omgezet werd door het stadsbestuur van Koksijde.

BRON:HLN
Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen