6.6 C
Brussel

Staatssecretaris Sarah Schlitz (Ecolo) opnieuw onder vuur

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Staatssecretaris van Gelijke Kansen Sarah Schlitz (Ecolo) excuseert zich voor de post van haar medewerkster, dat meldt HLN. Die laatste deelde op Instagram een bericht waar ze de zogezegd ‘extreemrechtse partij’ N-VA linkt met nazi’s. Coalitiepartners beginnen het het vertrouwen te verliezen in Schlitz. “Dit is toch echt niet slim”, klinkt het.

Vorige week kwam Schlitz nog onder vuur te liggen door te liegen over het voorval waar ze haar persoonlijk logo gebruikte op websites van gesubsidieerde organisaties. Vlaams Belang en N-VA eisen momenteel haar ontslag, daar zal donderdag over gestemd worden.  Schlitz werd aanbevolen zichzelf een week op de vlakte te houden op sociale media. Maar aan dat gegeven is nu ook al niet voldaan.

N-VA weggezet als nazistisch

Een medewerkster van Schlitz deelde een post op Instagram waarin N-VA werd weggezet als nazistisch. De post beweerde zelfs dat N-VA door het ontslag van Schlitz te eisen de aandacht probeert af te leiden van een deel van de geschiedenis. Dit is een reden meer voor de oppositiepartijen waarom Schlitz niet kan aanblijven.

Normaalgezien zou Kamerlid Sander Loones (N-VA) Schiltz woensdag ondervragen. Zijn vragen zijn wel ontvankelijk verklaard door de Kamer. Hij heeft al een interpellatie hangen over hetzelfde onderwerp. Maar gezien het nieuwe voorval heeft N-VA genoeg stof voor nieuwe vragen die woensdag behandeld kunnen worden.

Niet meer de eerste misstap van de staatssecretaris

Schlitz heeft tot op heden alles behalve een foutloos parcours afgelegd. Bij de start van de Vivaldi-regering stelde ze haar beleidsnota enkel in het frans voor en stelde ze niet veel later een regeringscommissaris aan met een hoofddoek, dat is in strijd met de neutraliteit van de overheid. Voor een staatssecretaris van Gelijke Kansen steunde ze zelfs een wandeling waarbij mannen niet aanwezig mochten zijn. Aan de opsomming komt vandaag geen einde, gezien haar flaters van afgelopen week.

Vince Leeman
Vince Leeman
Vince Leeman (Gent, 2000°) is masterstudent politieke wetenschappen en volgt binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen