18 C
Brussel

Soedanese vluchteling wordt niet uitgezet ondanks ernstige feiten

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Een 35-jarige Soedanese asielmigrant werd veroordeeld voor meerdere brandstichtingen in de Franse stad Pau. De allochtoon wordt echter niet uitgezet vanwege de zogenaamde dreiging in zijn thuisland, ondanks de ravage die hij aanrichtte. Dat meldt Remix.

De Soedanese asielmigrant veroorzaakte aanzienlijke schade door onder andere 16 appartementen, meerdere auto’s en een deel van een kerk in brand te steken. Bij een van de incidenten raakte zelfs een jonge studente ernstig gewond. Tijdens zijn verwoestende aanvallen moesten tientallen mensen vluchten voor hun leven.

Bij zijn eerste aanval stak hij een gebouw en twee voertuigen in brand. Tijdens de tweede stak hij een ander gebouw in brand. Daardoor kwamen tientallen studenten vast te zitten. Na de derde brand breidde de vernietiging zich uit naar zeven voertuigen en de pastorie van de Sint-Pieterskerk.

Financiële en psychologische schade

Slachtoffers van de brandstichtingen getuigden tijdens het proces over de financiële en psychologische schade die de Soedanese man veroorzaakte. Laurence, het zwaarst getroffen slachtoffer, voelde de angst om te sterven toen de vlammen haar appartement bereikten. Ze sprong uit een raam om te ontsnappen en brak daarbij beide enkels. Ze moet sindsdien een stok gebruiken en het is onzeker of ze ooit volledig zal herstellen.

Hoewel de openbare aanklager 12 jaar gevangenisstraf en uitzetting had geëist, oordeelde de rechter dat uitzetting naar Soedan een te grote bedreiging voor het leven van de man zou vormen. De rechter legde een straf van 10 jaar op, zonder uitzettingsbevel.

BRON:Remix
Axelle De Meersman
Axelle De Meersman
Axelle De Meersman (Aalst, 2003°) is studente Psychologie en volgt het binnenlands en buitenlands nieuws op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen