10.4 C
Brussel

Slootmans (VB) wil vestigingsverbod niet-EU-vreemdelingen Rand

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Klaas Slootmans – Vlaams Parlementslid voor het Vlaams Belang en zelf afkomstig uit de Rand (Beersel) – wil de Vlaamse Rand beschermen tegen meer immigratie en vervreemding. Hij pleit via PAL NWS daarom voor een vestigingsverbod voor niet-Europese vreemdelingen in de Rand. Zo wil Slootmans het Nederlandstalige karakter van zijn regio beschermen. De vraagt komt er twee dagen voor het communautair congres van Slootmans’ partij in Lier.

Slootmans vraagt concreet om wetgeving die lokale besturen of de bevoegde staatssecretaris of minister in staat stelt om derdelanders te verbieden om een eigendom te verwerven in een gemeente in de regio.

Dat voorstel maakt deel uit van het ‘noodplan Brede Vlaamse Rand’. Dat plan stelt het Vlaams Belang voor zondag in Lier in CC De Mol naar aanleiding van het communautair congres van de partij. Slootmans’ voorstel haalt inspiratie uit de oude wet-Gol. Die liet toe dat bepaalde gemeenten de inschrijving van nieuwe derdelanders op hun grondgebied konden weigeren. In 2003 werd de bepaling opgeheven door de paars-linkse regering-Verhofstadt II.

Verder wil Slootmans – die zondag congresleider is – ook dat het gerechtelijk arrondissement Brussel, waarin Halle-Vilvoorde vervat zit, wordt gesplitst. Tot nu toe werd enkel het kiesarrondissement BHV gesplitst. Door zo’n gerechtelijke splitsing zouden Franstaligen die misdrijven plegen in Vlaanderen niet langer door een Franstalige rechtbank in Brussel berecht kunnen worden.

Het hele voorstel en pleidooi is te lezen op PAL NWS.

Bekijk ook:

BRON:PAL NWS
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen