11.5 C
Brussel

Slangen maakt kipkap van eigen oude partij: “Open Vld is opportunistisch”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

“De Croo belichaamt wat mis is met Open Vld.” Dat schrijft Noël Slangen, communicatiespecialist en oud-medewerker van diezelfde partij, in zijn column in HLN. De analyse komt er enkele dagen na de grote DPG-peiling waarin Open Vld het slechtste resultaat ooit neerzette: 8,3%. Onder Verhofstadt II was Slangen nog strategisch manager van Open Vld.

“Als een drenkeling klampt Open Vld zich vast aan de persoon van premier De Croo, in de overtuiging dat hij het verschil zal maken bij de verkiezingen. Zij vergissen zich.” Zo start Slangen zijn bikkelharde column over de Open Vld, de partij van voorzitter Egbert Lachaert en premier Alexander De Croo.

“Kiezer klaar met opportunisme van Open Vld”

Slangen schrijft dat populariteit van Open Vld-kopstukken (zoals die van oud-justitieminister Marc Verwilghen of oud-migratiestaatssecretaris Maggie De Block) nooit oversloegen op de partij zelf. “Dat werkt alleen bij leiders die de partij verpersoonlijken, zoals Conner Rousseau, Bart De Wever en vroeger Yves Leterme, Steve Stevaert of Guy Verhofstadt“, analyseert Slangen. “De Croo belichaamt hoogstens wat mis is met Open Vld.”

En de harde metaforen stoppen daar niet. “Open Vld is een zombiepartij geworden, ze beweegt nog maar er zit geen greintje leven meer in”, vervolgt Slangen in de HLN-krant. “Bij iedere poging tot hervorming stelt de premier vast dat er in zijn regering geen draagvlak voor is, terwijl het net zijn taak is om voor dat draagvlak te zorgen. De kiezer is bovendien helemaal klaar met de opportunistische personeelspolitiek van de partij, die wordt gekenmerkt door dynastieën en clans.”

En ook voor de ondervoorzitters van de liberalen – Jasper Pillen en Stephanie D’Hose heeft Slangen geen goed woord over. Pillen zou het charisma hebben “van een niesbui” en D’Hose “denkt dat vruchteloze pogingen om de door haar voorgezeten senaat af te schaffen een wervend project zijn. […] Misschien maar goed dat er maandag geen partijbestuur is bij Open Vld. Dan hoeft de laatste alvast het licht niet uit te doen.”

BRON:HLN
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen