8.9 C
Brussel

El Kaouakibi zal 1 euro schadevergoeding krijgen van Vlaams Parlement

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Het Vlaams Parlement moet een symbolische één euro aan schadevergoeding geven aan parlementslid Sihame El Kaouakibi. De voormalige Open Vld’er had het parlement aangeklaagd voor een bedrag van 3.400 euro omdat ze, na haar ‘ziekteverlof’ van twee jaar, twee deeltijdse medewerkers had geëist, maar deze niet had gekregen. Dit meldt VRT.

El Kaouakibi, die eerder voor de liberalen van Open Vld in het Vlaams Parlement zetelde en nu als onafhankelijke zetelt, keerde begin dit jaar terug naar haar zetel in het parlement. Haar afwezigheid van twee jaar werd naar eigen zeggen veroorzaakt door ziekte. Ondanks deze afwezigheid ontving ze gedurende die periode wel haar loon als parlementslid. Bovendien ging ze tijdens haar ‘ziekteverlof’ met vakantie.

Enkele maanden geleden stapte de voormalige liberaal naar de rechter in kortgeding. Ze klaagde het parlement aan omdat ze bij haar terugkeer twee medewerkers had geëist, maar deze niet had gekregen. El Kaouakibi eiste een bedrag van ongeveer 3.400 euro van het parlement. De rechter, die haar uiteindelijk gelijk gaf, achtte deze som wel niet passend. Er werd geroordeeld dat het parlement maar 1 euro zal moeten betalen. Waarom ze precies 3.400 euro eiste, is niet bekendgemaakt en heeft ze zelf ook niet toegelicht. Dit bleek een doorslaggevende factor bij de rechter te zijn.

‘Sjoemelpoedel’

El Kaouakibi, die ook wel de ‘sjoemelpoedel’ wordt genoemd door tegenstanders, is geen onbekende als het gaat om financiële scheeftrekkingen. Enkele jaren geleden werd ontdekt dat ze fraude pleegde met geld van de Antwerpse belastingbetaler in het kader van haar project ‘Let’s Go Urban’. Het ging om een bedrag van ongeveer 320.000 euro. Haar parlementaire onschendbaarheid is ook al meerdere keren opgeheven.

In september hield El Kaouakibi haar eerste toespraak in het Vlaams Parlement na haar twee jaar van afwezigheid. Daarin beweerde ze dat ze zich onterecht geviseerd voelde. Als protest tegen de teruggekeerde fraudeur verliet de volledige fractie van het Vlaams Belang destijds het parlement.

BRON:VRT
Ward Van Meensel
Ward Van Meensel
Ward Van Meensel (Lier, 2000°) is student Taal- en Letterkunde aan de KULeuven. Hij volgt buitenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen