18.7 C
Brussel

Scooteraars trekken bejaarde man van fiets en plaatsen filmpje op sociale media

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In een schokkend incident werd de 72-jarige Krijn van der Gijp bruut van zijn fiets getrokken door twee scooteraars. Even later bleek dat het tafereel werd gefilmd en op sociale media werd gedeeld. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Zijn schoonzoon is woedend en biedt een beloning van 1.000 euro voor de gouden tip die naar de daders leidt.

Krijn van der Gijp had genoten van een avond in zijn favoriete stamcafé, waar hij de overwinning van het Nederlands Elftal op Turkije vierde. Maar op de weg naar huis veranderde zijn geluk drastisch. Terwijl hij op de Zwijndrechtse Brug fietste werd hij plotseling ingehaald door een scooter. De achterste persoon greep hem bij zijn arm en trok hem van zijn fiets. Krijn verloor zijn evenwicht en viel met zijn gezicht op het asfalt. Een derde persoon op een scooter filmde het hele incident.

Vooropgezet plan

De op sociale media circulerende beelden tonen duidelijk de aanval op Krijn. “Je gaat bijna denken dat dit een vooropgezet plan is. Want waarom wordt er anders gefilmd”, vertelt Krijn aan het Algemeen Dagblad.

Krijn raakte ernstig gewond: zijn schouder raakte uit de kom, hij liep een hersenschudding op en zijn gezicht was bont en blauw. Het meest verontrustende is dat zijn rechterarm tijdelijk verlamd is. Zijn schoonzoon, Jeroen Overgaauw, is woedend over het incident en biedt een beloning van 1.000 euro voor de tip die leidt tot de daders.

Bekijk hier de beelden:

Axelle De Meersman
Axelle De Meersman
Axelle De Meersman (Aalst, 2003°) is studente Psychologie en volgt het binnenlands en buitenlands nieuws op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen