11.5 C
Brussel

Samyn (VB) scherp voor ‘pensioenhervorming’ Vivaldi

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De pensioenhervorming van Vivaldi heeft al veel voeten in het zand gehad. De hervorming van juli vorig jaar werd door de Europese Unie als onbetaalbaar bevonden, en dient bijgestuurd. “Voor de regering-De Croo aantrad, stond de betaalbaarheid van onze pensioenen er al slecht voor”, stelt Kamerlid Ellen Samyn (Vlaams Belang) scherp. “Sinds deze regering bezig is, is de toestand alleen maar verslechterd. En heel de Vivaldi-ploeg weigert om daar iets aan te doen.”

Om aanspraak te maken op de eerste schijf aan relancegeld moest de federale regering een pensioenhervorming uitvoeren. Maar onder impuls van de socialisten rekende Vivaldi zich al rijk en zouden de Europese miljoenen gebruikt worden voor allerhande andere projecten. “Terwijl er 847 miljoen euro van de Europese Commissie ligt te wachten, verzaakt de regering aan de pensioenhervorming die nodig is om dat geld ook te krijgen”, vervolgt Samyn. “Waardoor België dus geen geld krijgt, maar integendeel zelfs 408 miljoen euro moet lenen.”

Vivaldi maakt kosten, de Vlaming betaalt

Volgens het Kamerlid is geen enkele van de hervormingen van Vivaldi de naam waardig. “De Vivalid-voorstellen zijn of niet haalbaar en betaalbaar zoals de voorgestelde pensioenbonus, of simpelweg een platte belasting, zoals het voorstel inzake pensioensparen. De rekening van het pensioenplan zal zoals gewoonlijk gepresenteerd worden aan de hardwerkende Vlaming.”

“In plaats van de pensioenen te hervormen, steekt Vivaldi zijn kop in het zand. De onenigheid binnen die ‘ploeg van 11 miljoen’ begint veel geld te kosten”, besluit Samyn. “Met deze aankondigingspolitiek zijn we niets, er wordt simpelweg niet geluisterd naar wat de Vlaming wil.”

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen