5.8 C
Brussel

Salvini wil chemische castratie voor Egyptische groepsverkrachters

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Italiaans vicepremier Matteo Salvini (Lega) reageert woedend op het nieuws dat een 13-jarig meisje tijdens een wandeling door een park in Catania, Sicilië door zeven Egyptenaren is verkracht. Volgens hem is er maar één oplossing om zulke gevallen te voorkomen: chemische castratie. Ook levenslange opsluiting is volgens hem een goed idee. Dit meldt de Italiaanse krant La Repubblica.

Het 13-jarig meisje en haar vriend werden enkele weken geleden belaagd door zeven Egyptische mannen in het Villa Bellini park in de Italiaanse stad Catania, waarna de vriend enkele slagen te verduren kreeg en tegen de grond gewerkt werd. De twee werden geforceerd om mee te komen naar een toilet, waar het vrouwelijke slachtoffer mishandeld en verkracht werd door minstens twee verdachten. Het vriendje werd tevens geforceerd om toe te kijken. Veel Italianen zijn geschokt door het nieuws.

De daders, waarvan er nog drie minderjarig zijn, kwamen illegaal Italië binnen tussen november 2021 en maart 2023. De slachtoffers spreken van een nachtmerriescenario. De twee konden zich na een halfuur bevrijden, en zijn meteen naar de politie gestapt. De daders zijn intussen opgepakt.

Chemische castratie

Het nieuws is ook tot bij vicepremier Matteo Salvini geraakt. Zijn partij Lega, de zusterpartij van het Vlaams Belang, pleit al enkele jaren voor chemische castratie. Het nut van dit voorstel wordt met deze gebeurtenis weer eens bewezen. De vicepremier deelt zijn mening via X (voormalig Twitter). “Meisje verkracht door een bende van zeven Egyptenaren in het bijzijn van haar vriend. Die werd bedreigd, geblokkeerd en weggehouden. Kom niet met mij praten over ’tolerantie’ of ‘fouten’. Tegenover dit soort verschrikkingen kan geen genade bestaan, maar slechts één remedie: chemische castratie. Ik hoop dat er zo snel mogelijk over het voorstel van Lega zal worden gestemd”, stelt hij.

Ook premier Giorgia Meloni (FdI) heeft het nieuws vernomen. Zij zegt diep geschokt te zijn, en betuigt haar medeleven aan de slachtoffers en hun familie. Zij belooft dat er gerechtigheid zal zijn.

Ward Van Meensel
Ward Van Meensel
Ward Van Meensel (Lier, 2000°) is student Taal- en Letterkunde aan de KULeuven. Hij volgt buitenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen