6.3 C
Brussel

Rutten: “Ik heb al campagne gevoerd in het Arabisch”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In het kader van een debat omtrent het respecteren van de taalwetgeving in faciliteitengemeenten stelde minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten (Open Vld) dat vrijheid dient te gelden en dat ze eerder reeds campagne voerde in het Arabisch. “Hallucinant en onrustwekkend dat een minister die de taalwetgeving hoort af te dwingen, zegt dat ze in het Arabisch campagne zal voeren. De culturele omvolking is een feit”, reageert Vlaams Parlementslid Klaas Slootmans (Vlaams Belang). 

Dinsdagnamiddag tijdens de zitting van de commissie Binnenlands Bestuur in het Vlaams Parlement legde Vlaams Parlementslid Slootmans minister Rutten een reeds lang hangende vraag voor omtrent het respecteren van de taalwetgeving in de faciliteitengemeenten. Verbazingwekkend genoeg vond de minister het niet meer dan logisch dat campagnevoeren in andere talen dan het Nederlands perfect moet kunnen.

Rutten stelde dat ze de kennis van het Nederlands bijzonder hoog in het vaandel draagt, maar haar acties en woorden meteen erna spreken dat tegen. “Ik heb in het verleden al campagne gevoerd, niet alleen in het Frans, maar ook in het Engels, in het Duits, ook in het Arabisch. Als ik een boodschap te vertellen heb, dan vertel ik die in de taal die ik wil”, klonk het in de commissie.

Met Arabische campagne veegt Rutten haar voeten aan integratie

“Hoe kunnen wij van anderstaligen eisen dat zij zich moeten aanpassen aan onze taal en onze cultuur wanneer onze eigenste ministers er publiekelijk hun voeten aan vegen?”, reageert Slootmans misnoegd. Door het onder de mat vegen van het belang van Nederlandse taalkennis faciliteert de Open Vld mee de omvolking van de Vlaamse Rand, zo vindt het Vlaams Belang. De partij pakte recent nog uit met een plan om dit tegen te gaan.

“Het is duidelijk dat de Open Vld een trouwere coalitiegenoot is van de MR en de facto van het FDF dan van de N-VA. Ik reken erop dat de N-VA daar rekening mee houdt bij een volgende regeringsvorming”, aldus nog het Vlaams Parlementslid.

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen