6.6 C
Brussel

RTBF zendt spot uit met lid moslimbroederschap

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Een spot van de RTBF veroorzaakt ophef op Twitter. Het filmpje, waarin het stemmen van jongeren bij de EU-verkiezingen gepromote wordt, opent met een lid van FEMYSO, de jongerenorganisatie van het Moslimbroederschap.

Bij de volgende EU-verkiezingen zal het mogelijk zijn voor Belgische jongeren om vanaf 16 jaar te gaan stemmen. Om participatie aan te moedigen verspreidt de Franstalige omroep daarom een spot waarin verschillende jongeren aan het woord gelaten worden en hun stemrecht verdedigen.

De spits wordt afgebeten door een gesluierde jonge dame uit Engeland met T-shirt van FEMYSO, de jongerentak van het radicale Moslimbroederschap. “Mijn vraag is: waarom zouden 16-jarigen niet klaar zijn om te stemmen” zegt ze. “Omdat ze te jong zijn? Omdat dat wil zeggen dat ze te onvolwassen zijn? Of is dat, en dat is mijn mening, omdat ze niet voldoende onderwezen zijn?”

Moslimfundamentalisme

Het Moslimbroederschap is een wereldwijde politiek-religieuze groepering waartoe verschillende islamistische sociale en politieke organisaties en partijen in het Midden-Oosten gerekend worden. De ideologie van het Moslimbroederschap heeft bijgedragen tot de ontwikkeling en groei van het moslimfundamentalisme in de Arabische wereld en was zelfs een inspiratiebron voor terreurbeweging Al Qaida. Ook in België zijn ze actief.

BRON:Twitter
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen