6.6 C
Brussel

Rik Torfs tackelt Conner Rousseau: “Zonder schaamte”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De ‘coming out’-video van Vooruit-voorzitter Conner Rousseau doet veel stof opwaaien. In de pers is er al veel over gezegd en geschreven, maar ook op sociale media maakt het de tongen los. En er is ook veel kritiek. Opiniemaker en oud-rector van de KU Leuven Rik Torfs breekt zo de hele communicatie van Rousseau af. “De vermarkting van politiek, zonder grenzen, zonder schaamte.”

Vooruit en ‘Bargoens’ – dat is het productiehuis van televisiemakers Eric Goens die ook de documentaire over Sihame El Kaouakibi (ex-Open Vld) maakt – hebben het medialandschap verbaasd donderdag. Goens probeerde de docu waarin Rousseau uit de kast komt, te verkopen voor 750 euro per begonnen minuut.

VRT en DPG Media hebben ervoor gepast, omdat ze geen kritische vragen konden stellen, maar het stelde Vooruit en Rousseau wel direct open voor kritiek. Ook Torfs schiet met scherp.

“De ‘openhartige’ video waarin Conner Rousseau zich out werd tegen betaling aan de mediahuizen aangeboden”, zo vat Torfs zijn tweet aan. “De commercialisering van emotie. De vermarkting van politiek, zonder grenzen, zonder schaamte.”

Vlucht ‘vooruit’

De commentaren op de video en de manier hoe men deze aan de man probeerde brengen bij Vooruit is evenwel niet de enige kritiek die Conner Rousseau nu moet ondergaan. Er wordt in de pers en op sociale media immers beweerd dat Rousseau de vis probeert te verdrinken of de vlucht vooruit nam met de video.

Er zijn immers hardnekkige geruchten die in het #MeToo-gegeven te kaderen zijn. Op Twitter is ‘Conner’ zo al nagenoeg dagelijks trending. “En op het Vooruit-hoofdkwartier is het ondertussen alle hens aan dek”, schrijft ook politiek journaliste Isolde Van Den Eynde (HLN). “Dagelijks worden ze bestookt met vragen van journalisten over geruchten die al enkele maanden de ronde doen.”

Momenteel zijn die geruchten niet bewezen, en is al zeker één zaak geseponeerd. Maar een ander onderzoek dat is ingesteld, met een minderjarig slachtoffer, loopt momenteel nog.

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen