11.5 C
Brussel

Republikein Tim Scott neemt het op tegen Trump

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De republikeinse senator Tim Scott heeft zichzelf kandidaat gesteld om de volgende president van de Verenigde Staten te worden. Er wordt verwacht dat hij zijn kandidatuur aanstaande maandag officieel zal aankondigen. Dat meldt CNN

De republikein voegt zich bij een groeiend aantal kandidaten binnen de republikeinse partij, dat al bestaat uit oud-president Donald Trump, voormalig VN-ambassadeur Nikki Haley, voormalig gouverneur van Arkansas Asa Hutchinson, ondernemer Vivek Ramaswamy en radiopresentator Larry Elder. De gouverneur van Florida, Ron DeSantis, zal naar verwachting volgende week zijn langverwachte kandidatuur bekendmaken, zo meldt CNN. Een recente peiling van The Washington Post en ABC News toont aan dat Scott mogelijk kans maakt bij de Republikeinse voorverkiezingen. Oud-president Donald Trump is nog steeds koploper in de nominatie.  

Wie is Tim Scott? 

Voordat hij verkozen werd in het Congres, was Scott meer dan tien jaar lid van de Charleston County Council. De nieuwe kandidaat voor de republikeinse partij deed eveneens een termijn uit in het South Carolina State House. Hij won in 2010 een zetel in het Amerikaanse Huis van Charleston. En in 2013 stapte hij over naar de Senaat nadat Haley, de toenmalige gouverneur van South Carolina, hem had aangesteld als opvolger van senator Jim DeMint. Hij won zijn herverkiezing vorig jaar met 26 punten. Inmiddels maakte hij ook bekend dat hij bijna 22 miljoen dollar op zijn Senaatscampagnerekening had staan, die hij zou kunnen gebruiken voor de presidentiële race.

Scott flirt al maanden met een eventuele kandidatuur voor het presidentschap. In februari ging de senator op tournee ging over het Geloof in Amerika. Hij bracht op regelmatige basis bezoeken aan verschillende staten waar vroeg wordt gestemd, waaronder Iowa, New Hampshire en South Carolina.

BRON:CNN
Pieter Geerts
Pieter Geerts
Pieter Geerts (1998°, Mechelen) is weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen