14.3 C
Brussel

Rellende allochtonen gaan gewoon verder in Frankrijk

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Voor de tweede nacht op rij was er allochtoon geweld en vandalisme in de Parijse voorstad Nanterre, zo meldt onder andere NOS. Ondanks de verhoogde politieaanwezigheid in Parijs en andere grote steden van Frankrijk, werden trams en bussen in brand gestoken en werd een politiebureau aangevallen.

Er is geen gehoor gegeven aan de oproep van de autoriteiten tot kalmte. Integendeel zelfs. Woensdagavond ontaardde de situatie in veel wijken in heel Frankrijk, met name in de regio Île-de-France, voor de tweede achtereenvolgende nacht na de dood van de 17-jarige Nahel, die dinsdag door de politie werd doodgeschoten nadat hij had geweigerd hun bevelen op te volgen.

Molotovcocktails, stenen en vuurwerk

De angst dat de incidenten gedurende de nacht zouden escaleren bleek gegrond en de omvang van de incidenten was ongetwijfeld veel groter dan gedacht. Volgens Gérald Darmanin, de Franse minister van Binnenlandse Zaken, werden in heel Frankrijk 150 mensen gearresteerd.

Agenten werden bestookt met molotovcocktails, stenen en vuurwerk. Niet enkel in Parijs werd de politie met allochtoon geweld geconfronteerd. Ook in Lille, Amiens, Saint-Étienne, Dijon, Clermont-Ferrand, Straatsburg en Lyon werden auto’s in brand gestoken en de politie aangevallen.

“De multiculturele chaos regeert in Frankrijk”

Opvallend aan alle rellen en geweld is de overweldigende aanwezigheid van allochtonen. Opvallend, maar niet verbazend. Zo tweet bijvoorbeeld ook Bob De Brabandere, senator voor het Vlaams Belang. “De neergeschoten 17-jarige “engel” Nahel was bij het Franse gerecht al gekend voor 15 voorgaande feiten. Dat is er bijna 1 per levensjaar”, tweet De Brabandere. “Dat soortgenoten nu het land in de as leggen verbaast niemand. Of het nu voetbal of dit is, alles is reden genoeg.

Ook Filip De Winter, Vlaams parlementslid voor het Vlaams Belang, reageerde op Twitter. Op de beelden die hij deelde is te zien hoe een geldautomaat met een cirkelzaag opengebroken wordt en winkels geplunderd worden. Ook de woorden “Allahu akbar” zijn hoorbaar in een van de videos.

BRON:NOS
Van de Winckel Brent
Van de Winckel Brent
Brent Van de Winckel (Aalst, 1998) heeft een Master in de Bestuurskunde Public Management [UGent] en werkt momenteel een Master in de Internationale en Vergelijkende Politiek af [KULeuven]. Brent rapporteert over het buitenland voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen