20.6 C
Brussel

Van Lommel (VB): “Economisch beleid op maat kan enkel in onafhankelijk Vlaanderen”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Volgens Kamerlid voor het Vlaams Belang Reccino Van Lommel is het optimisme bij Vivaldi over de economische toestand misplaatst. Dat staat in een mededeling van het Vlaams Belang. De energieprijzen en de flessenhalzen in de aanvoerketens mogen dan wel grotendeels opgelost zijn, toch blijft het economisch klimaat onzeker. “Het risico op een economische crisis is zeker nog niet geweken.”

De recente rapporten van het IMF en de Europese Commissie wijzen op een beperkt groeipotentieel en de dramatische toestand van de overheidsfinanciën. “De Duitse economie, de grootste van Europa en onze belangrijkste handelspartner, is al twee kwartalen op rij gekrompen”, stelt Van Lommel. Volgens hem is er dus geen reden voor optimisme. “Onze economie draait nu vooral op de binnenlandse vraag, maar op langere termijn zal de gedaalde concurrentiekracht zijn tol eisen.”

Belgische context niet opportuun voor economisch beleid op maat volgens Reccino Van Lommel

“De regering kraait hoera omdat de problemen op korte termijn opgelost lijken, maar legt geen voorzienigheid aan de dag voor de langere termijn”, klinkt het bij Van Lommel. Leningen zijn duurder geworden, en de gedaalde kredietverlening kan het komende jaar leiden tot een verminderde economische activiteit. Daarbovenop vertoont de kerninflatie nog steeds een opwaartse trend.

Van Lommel vindt dat er dringend ingezet moet worden op de nodige hervormingen en het terugschroeven van de begrotingstekorten. “Al beseffen we dat dit in een Belgische context onmogelijk is. enkel in een onafhankelijk Vlaanderen kunnen we een economisch beleid voeren op maat van de Vlamingen.”

Vince Leeman
Vince Leeman
Vince Leeman (Gent, 2000°) is masterstudent politieke wetenschappen en volgt binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen