1.1 C
Brussel

“PVDA is partij van de allochtoon”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Op RTL ging PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw zwaar onderuit. Hij pleitte ervoor de islamitische abaya toe te laten op school voor meisjes vanaf acht jaar. “Dat is ronduit hallucinant”, reageert partijvoorzitter Tom Van Grieken (Vlaams Belang) in een communicatie. “Het gaat hier om jonge kinderen die gesluierd naar school moeten. Voor de zoveelste keer vallen de maskers af en is het overduidelijk wat de PVDA is: de partij, niet van de gewone Vlaming, maar van de allochtoon.”

Een abaya is een soort lange jurk, meestal zwart, gedragend door sommige vrouwen in Noord-Afrika, het Midden-Oosten en het Arabisch Schiereiland over andere kleding heen. Op de handen en voeten na, wordt het hele lichaam bedekt. “En zoiets wil de PVDA dus invoeren voor kinderen vanaf hun achtste”, aldus Van Grieken. “Uiteraard heeft Hedebouw het in dit verband over een ‘vrije keuze’, maar dat is prietpraat. In de praktijk zal geen enkel jong meisje de keuze krijgen deze sombere lichaamsbedekking te weigeren.”

PVDA plat op de buik voor islam

“Net als de hoofddoek, de nikab of de boerka, is de abaya of elke andere vorm van sluier ontegensprekelijk een symbool van de discriminatie van de vrouw in de islam”, vervolgt de Vlaams Belang-voorzitter. “Maar voor de PVDA zijn kinderrechten of vrouwenrechten niet van enig tel wanneer men hoopt zich te kunnen verzekeren van allochtone stemmen. Enkel en alleen met dat doel voor ogen pleitte Vlaams Parlementslid Jos D’haese (PVDA), net zoals zijn voorzitter en Kamerlid Peter Mertens dat eerder al deed, een week geleden nog voor nieuwe regularisaties van illegalen.”

Het Vlaams Belang geeft aan nooit toe te zullen laten dat vrouwen in dit land worden blootgesteld aan groepsdruk door fundamentalisten die willen bepalen hoe ze zich moeten kleden. “En dat geldt vanzelfsprekend ook voor zeer jonge meisjes”, concludeert Van Grieken. “De walgelijke stellingname van Hedebouw zegt alles over de PVDA, die enkel oog heeft voor haar allochtone kiesvee, en duidelijk niet voor de verzuchtingen van de gewone Vlaming.”

Lees ook: 

Hedebouw (PVDA) voorstander lichaamsbedekkende ‘abaya’ vanaf 8 jaar

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996) is redactiechef van V-Nieuws. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-Nieuws werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen