18.7 C
Brussel

Proces tegen Sven Pichal uitgesteld en verplaatst naar september

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Het langverwachte proces tegen voormalig radiopresentator Sven Pichal is uitgesteld tot na de zomervakantie. Dat meldt VRT NWS. De zitting zou normaal vandaag beginnen. Pichals advocaten vroegen echter een verplaatsing naar september. Ze willen dat de inleidende zitting niet plaatsvindt in de ‘vakantiekamer’, maar in de reguliere kamer.

Pichal, die vervolgd wordt voor het bezit en de verspreiding van kinderporno, werd vorig jaar gearresteerd en zat drie maanden in voorhechtenis. Hij werd later vrijgelaten met een enkelband en is sinds januari onder voorwaarden vrij. Het proces tegen Pichal is verweven met drie andere zaken, waarbij alle betrokken mannen inmiddels zijn veroordeeld.

Klaar om de zaak te pleiten, maar niet in de vakantiekamer

De advocaten overwegen ook een verzoek om de zaak achter gesloten deuren te laten behandelen, zonder pers en publiek. De verdediging benadrukt dat ze inhoudelijk klaar zijn om hun zaak te pleiten, maar willen niet dat het proces in de vakantiekamer plaatsvindt.

Bij een eerdere zaak rond drugs die Pichal liet leveren op de kantoren van de publieke omroep, kreeg hij al een opschorting van straf.

Op 5 september zal de nieuwe inleidende zitting plaatsvinden, waar mogelijk meer duidelijkheid komt over het verdere verloop van dit spraakmakende proces.

BRON:VRT NWS
Axelle De Meersman
Axelle De Meersman
Axelle De Meersman (Aalst, 2003°) is studente Psychologie en volgt het binnenlands en buitenlands nieuws op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen