14.7 C
Brussel

“Pride staat vandaag volledig in het teken van een doorgeslagen genderideologie”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Het Amerikaanse concept van de ‘Pride Month’ is volledig overgewaaid naar Europa, zo ook naar Vlaanderen. Dit botst echter op heel wat kritiek, niet in het minst afkomstig uit anders geaarde kringen. Voor velen slaat de slinger te ver door. “Pride staat vandaag volledig in het teken van een doorgeslagen genderideologie. Daardoor dreigt het zelfs het omgekeerde effect te hebben”, stelt Vlaams Belang-ondervoorzitter Chris Janssens in NieuwRechts.

Het gebeuren van de ‘Pride Month’ is best eenvoudig: onder het mom van ‘LGBT-acceptatie’ vinden allerhande optochten en evenementen plaats, evenzeer in scholen. Regenboog- en transgendervlaggen hangen te wapperen aan allerhande publieke instellingen. Ook multinationals nemen hieraan deel en voorzien hun logo, althans op hun westerse sociale media-profielen, van een regenboogkleurtje.

Eerder gaf Janssens reeds mee waarom hij niet deelneemt aan de Pride-optocht in Brussel. Voor de redactie van NieuwRechts wijdt hij verder uit over de gehele maand die volgens hem allesbehalve inclusief is. “De organisaties die op papier pretenderen inclusief te zijn, zijn dat in de praktijk hoegenaamd niet”, aldus Janssens. “De boodschap die wordt meegegeven door verschillende radicale organisaties tijdens Pride-maand is er één van verdeeldheid zaaien en mensen in hokjes stoppen.”

Pride is niet inclusief

Wie de verkeerde politieke mening heeft volgens de organisaties, is niet welkom op de evenementen, geeft Janssens verder mee. Bovendien wil hij homo- en biseksuelen niet over dezelfde kam geschoren zien als transgenders, non-binairen en andere genderidentiteiten. Volgens hem dient het gebeuren tot de essentie herleid te worden. “Durf jezelf zijn, maar loop niet te koop met je geaardheid; die is gewoon een natuurlijk gegeven, geen verdienste waar je trots op zou moeten zijn.”

Omwille van de opgedrongen politieke correctheid dansen de zogezegd inclusieve organisaties rond zaken die anders geaarden echt raken. “De gevolgen van massa-immigratie uit niet-Westerse, islamitische landen laten zich steeds duidelijker voelen”, besluit de Vlaams Belang-ondervoorzitter. “Dat probleem durven aankaarten en benoemen zou al een reuzestap vooruit zijn. Maar die ongemakkelijke waarheid wordt al te vaak bewust verzwegen om de illusie van het multiculturele paradijs in stand te houden.”

Lees ook: 

“Gendertheorie is pseudowetenschappelijk”

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen