8.6 C
Brussel

Premier De Croo meer met het buitenland bezig dan met eigen land

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Premier Alexander De Croo (Open Vld) is de laatste tijd vaker bezig met het buitenland dan met zijn eigen land. Dat de liberaal aast op een internationaal postje is al langer duidelijk. Voor ministerraden en belangrijke beslissingen door de Vivaldi-regering is hij afwezig. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De laatste weken werd het duidelijk dat de prioriteiten van premier De Croo in het buitenland liggen, en daar komt in de komende weken geen verandering in. Ook de campagnetijd in aanloop naar de verkiezingen in juni moet wijken voor de internationale ambities van de liberale premier. Wanneer België het voorzitterschap van de EU in handen krijgt in het nieuwe jaar, zullen we hem wellicht nog minder te zien krijgen.

Na zijn bezoek aan het Midden-Oosten van vorige week trekt De Croo deze week naar Rotterdam voor een Beneluxtop. De internationale klimaattop in Dubai staat volgende week op het programma en de week erna trekt hij naar de Verenigde Staten. Hierdoor miste hij al de besprekingen over de krantenconcessie en ook de ministerraad van deze vrijdag zal de premier digitaal moeten volgen.

De Croo kiest voor het buitenland

Het is ondertussen wel duidelijk dat De Croo zijn zinnen heeft gezet op internationaal aanzien. Of dat zijn partij Open Vld zal helpen bij de verkiezingen is twijfelachtig, maar de premier zelf houdt er alleszins een mooi cv aan over. Straft de kiezer de liberalen af, dan verzekerde De Croo op zijn minst een mooi postje voor zichzelf.

In eigen land houdt de premier het zo goed als voor bekeken. Er liggen geen belangrijke vraagstukken meer op tafel, die schoof de Vivaldi-regering allemaal op de lange baan. Zijn rol als vicepremier stond De Croo ook af aan minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open Vld).

Lees ook:  

Blunderende De Croo speelt staatsman in het Midden-Oosten

Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als redacteur de binnenlandse berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en student aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen