14.3 C
Brussel

“Politieke elite niet bezig met gewone Vlaming”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Deze namiddag vond de ‘Doe ze luisteren’-protestmeeting van het Vlaams Belang plaats. Na tien dagen en met 250 kilometer in de benen arriveerde Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken op het Albertinaplein in Brussel. In zijn toespraak haalde hij de vele boodschappen van de Vlamingen die hij onderweg ontmoette aan, maar de centrale boodschap is “dat die politieke elite niet bezig is met de problemen van de gewone Vlaming”, reageerde hij voor de camera van V-NIEUWS.

Na een wandeltocht van tien dagen, goed voor 250 kilometer, werd Van Grieken onthaald door meer dan 3.000 enthousiaste Vlamingen op het Brusselse Albertinaplein.”[Ik ben] bijzonder tevreden”, reageerde de Vlaams Belang-voorzitter. “Ik ben alleen gestart aan mijn tocht in Oostende. Na 250 kilometer hier aankomen met duizenden enthousiaste Vlamingen. Ja, dat is één woord: kippenvel.”

“De Vlaming is bezig met het einde van de maand”

In zijn uitgebreide toespraak schoof Van Grieken drie concrete eisen naar voor: “minder politici en meer democratie”, een besparing op asiel en migratie en een herstel van de orde en de veiligheid en ten derde “minder België en meer Vlaamse koopkracht”.

Wij vroegen hem om één centrale boodschap uit te lichten. “Wel, dat die politieke elite niet bezig is met de problemen van de gewone Vlaming. Ze zijn bezig met klimaathysterie en het einde van de wereld”, stelde Van Grieken scherp. “De Vlaming is vooral bezig met het einde van de maand financieel te halen. En ondertussen worden ze nog eens vreemde in hun eigen straat, hun eigen dorp, hun eigen gemeente.”

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen