8.6 C
Brussel

Politieachtervolging eindigt in weiland bij grens

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Een grote politieachtervolging is zaterdagavond tot een plots einde gekomen in een modderig weiland bij Heerle, dichtbij de Vlaams-Nederlandse grens. Dat meldt HLN.

Een 34-jarige man uit Roosendaal en een 27-jarige vrouw uit Vlaanderen werd omstreeks 21:00 uur in een gestolen voertuig op de snelweg A4 gezien door de Nederlandse politie. Zo’n tien politiewagens en een politieheli hebben toen de achtervolging ingezet op hoge snelheid.

Op de A58 ging het vluchtende voertuig van de snelweg af en reed een doodlopende weg bij Heerle (nabij de Vlaams-Nederlandse grens) in. De bestuurder besloot door het hekwerk heen te rijden om over het weiland te vluchten, maar kwam vast te zitten in de modder. Met hem belandden ook enkele politiewagens in de modder.

Beide inzittenden stapten uit en probeerden te voet te vluchten, maar de vrouw werd al snel gepakt. De man uit Roosendaal wist de politie langer van zich af te schudden, maar werd uiteindelijk alsnog gevonden door de sporen die hij in de modder achterliet.

BRON:HLN
Hendrik Arntz
Hendrik Arntz
Hendrik Arntz (Leiden, 2001) is student geschiedenis en weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen