13.6 C
Brussel

Politie waakzaam na vechtpartij tussen Roma-clans in Sint-Niklaas

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De politie zegt alert te blijven na een zware vechtpartij tussen Roma-clans in Sint-Niklaas. Het conflict zou ontstaan zijn door een liefdeskwestie, waarna de betrokken families slaags geraakten. De vrouw zou immers haar relatie met een man uit een andere clan hebben willen beëindigen. Dat meldt HLN. Met dertien interventieteams uit verschillende regio’s wist de politie de situatie onder controle te krijgen.

De gebeurtenissen vonden plaats op woensdagmiddag 1 mei. Een Romazigeuner-familie uit Gent raakte die dag verwikkeld in een gevecht met leden van een andere Roma-familie uit Sint-Niklaas. Bij danscentrum Clapaja werden een vader en zijn minderjarige zoon uit hun auto gesleurd en zwaar mishandeld.

Met de groeiende dreiging van meer familieleden en vrienden die naar het gevecht trokken, ontstond er bezorgdheid over een verdere escalatie. De politie kwam dan ook massaal ter plaatse met dertien interventieploegen uit verschillende regio’s. Tijdelijk sloot men de Breedstraat in Sint-Niklaas af totdat de betrokkenen gescheiden waren en de situatie bedaarde.

Liefdesconflict tussen Romazigeunerfamilies

De directe aanleiding voor het gevecht bleek een liefdesconflict te zijn. Een vrouw uit de Roma-familie uit Sint-Niklaas wilde haar relatie met een man uit de Gentse familie beëindigen. Zij was daarnaast ook teruggekeerd naar haar moeder in Sint-Niklaas. De familie van de man accepteerde dit niet en ging in groep naar het huis van haar 38-jarige broer in de Breedstraat. Daar werd de man, die op dat moment met zijn minderjarige zoon in de auto zat, aangevallen. Beiden kregen slagen op het hoofd. Het kind zou ook een trauma hebben overgehouden aan het geweld.

De politie blijft ook de komende dagen de situatie nauwlettend volgen.

BRON:HLN
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen