14.3 C
Brussel

Politie pakt 35 relschoppers op na oproep om openbare orde te verstoren

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De lokale politie van Brussel Hoofdstad Elsene heeft zaterdagavond 35 mensen preventief aangehouden, zo meldt HLN. De ‘jongeren’ dreigden de openbare orde te verstoren naar aanleiding van de dood van de 17-jarige Nahel in Frankrijk. 

Donderdag kwam Brussel al eens in het oog van de storm te liggen. Er braken zware rellen uit rond de Anneessenswijk en het Zuidstation. Allochtone jongeren stookten elkaar op om op straat te komen. De politie zette het waterkanon in en arresteerde 64 relschoppers eer de rust terugkeerde. Ook vrijdag waren er problemen. Toen werden 101 mensen opgepakt omdat ze probeerden amok te maken.

De ‘jongeren’ wilden dat ‘kunstje’ in Brussel dus nogmaals herhalen. Gisteren werd dan ook opgeroepen om samen te komen in de hoofdstad. In de loop van de avond verzamelden ze in de buurt van het Louizaplein. Daar stak de politie echter een stokje voor. Uiteindelijk werden 35 mensen administratief aangehouden, onder wie 31 minderjarigen. 

De rellen van de afgelopen dagen kwamen er naar aanleiding van het overlijden van de 17-jarige Nahel in Frankrijk. Hij werd dodelijk geraakt door een politiekogel nadat hij doorreed bij een verkeerscontrole. De agenten stellen uit zelfverdediging gehandeld te hebben. Intussen zien we al verschillende dagen zware rellen in en rond de Franse hoofdstad.

BRON:HLN
Pieter Geerts
Pieter Geerts
Pieter Geerts (1998°, Mechelen) is weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen