16.9 C
Brussel

“Politici zijn bezig met einde van wereld, mensen met einde van maand”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Het Vlaams Belang organiseert op 29 mei op Pinkstermaandag een grootse protestmeeting nabij Brussel-Centraal, maar alvorens deze van start gaat, gaat partijvoorzitter Tom Van Grieken eerst door gans Vlaanderen op stap. “Omdat ik vind dat politici moeten luisteren naar de bevolking. Politici zijn bezig met problemen waar de bevolking niet mee bezig is. Ze zijn bezig met het einde van de wereld en klimaathysterie, terwijl de mensen bezig zijn met het einde van de maand en hun facturen.”

Bedoeling van de tien dagen durende wandeltocht is om overal zoveel mogelijk naar de burger te luisteren. V-NIEUWS kon Van Grieken vrijdagnamiddag interviewen bij de start van de wandeling, op de pier in Oostende. Later vandaag zal hij nog een stop aandoen op camping Costa en café ’t Zeetje in Bredene alvorens zaterdag te wandelen richting Blankenberge. Van Griekens wandeltocht is te volgen via Strava.

“De [meerderheids]politici zijn bezig met heel de wereld thuis te doen voelen in ons land, terwijl wij Vlamingen ons niet meer thuis voelen op onze eigen straten”, zo verklaarde Van Grieken verder voor de camera van V-NIEUWS. “Ik ga de boer op, te voet, om te luisteren naar de gewone Vlaming.”

“Duidelijk dat ze in Brussel van alles doen, behalve luisteren”

Jeugdige sympathisanten Jayden (13) en Jari (14) wandelden ook de eerste kilometers mee met Van Grieken. “Ik volg al eventjes de politiek, en voor mij is het duidelijk dat er te weinig gebeurt voor Vlamingen van hier”, zei Jari, bijgestaan door zijn kameraad Jayden: “Ja, de besturende politici doen van alles, behalve luisteren naar mensen zoals wij.”

Van Grieken laat weten dat iedereen welkom is om eventjes met ‘m mee te wandelen de komende dagen, maar roept in het bijzonder op om aanwezig te zijn op de protestmeeting op Pinkstermaandag 29 mei, om 14u00 en nabij het centraal station van Brussel. “We moeten een duidelijk signaal geven met heel veel mensen, zodat die elite in Brussel eindelijk eens luistert.”

Lees ook:

Van Grieken: “Doe ze luisteren!”

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen