9.7 C
Brussel

Pilotenstaking bij Brussels Airport

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Vrijdagnamiddag rond 17 uur zijn piloten van Brussels Airport Zaventem begonnen met een 24-uursstaking. Zij doen dit in verband met het niet-indexeren van het beloofde “cafetariaplan”. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Het zogenaamde “cafetariaplan” voor piloten deed veel stof opwaaien. Dit plan moest een uitbreiding zijn op de extralegale voordelen die de piloten krijgen naast hun gewone loon, maar werd uiteindelijk niet geïndexeerd. Volgens de vakbonden zal dit leiden tot een daling van de koopkracht.

Volgens vakbondsman Olivier Van Camp van de socialistische BBTK heeft de directie van Brussels Airport Zaventem beloofd om de indexering toe te passen na een uitspraak van de rechter. Zij geven aan nu in beroep te gaan tegen deze uitspraak. Rond 17 uur is vrijdag de van tevoren aangekondigde 24-uursstaking van de Brusselse piloten begonnen.

De luchthaven had van tevoren ingeschat dat ze zo’n 70 tot 80 procent van hun vluchten moesten schrappen, maar het lijkt redelijk mee te vallen. Uiteindelijk is net geen een derde van de vluchten geschrapt, hoewel toch 14.000 passagiers hun vlucht hebben moeten herboeken.

Hendrik Arntz
Hendrik Arntz
Hendrik Arntz (Leiden, 2001) is student geschiedenis en weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen