18.7 C
Brussel

Pedo-verdachte en Disney-acteur Reuben De Boel stond vorig jaar nog voor klas

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Reuben De Boel (34) is de spilfiguur in het zedendossier rond vermeend pedoseksueel Sven Pichal (Radio 2). De acteur is onder meer bekend van zijn werk in Disney-films, maar ook in Ketnetreeksen zoals Spring. Wat De Boel ook deed, zo blijkt volgens informatie van Het Nieuwsblad, is lesgeven voor een klas van het tweede leerjaar in Antwerpen.

Hoelang radiostem Sven Pichal (44), musicalacteur Reuben De Boel (34) en theatermedewerker B. D. (35) zich al bezighouden met het uitwisselen van kindermisbruikbeelden, wordt nu onderzocht. Maar er komen steeds meer verontrustende details naar boven. De Boel kluste immers bij als leerkracht.

Nog geen berichten van misbruik uit Antwerpse school

Vorig schooljaar gaf hij les in het tweede leerjaar van een Antwerpse school. Daar stond hij voor een klas van 7- en 8-jarigen. De school in kwestie bevestigt het gegeven en stelt dat ze ondertussen al veel vragen kregen van verontruste ouders. Tot nu toe zouden er echter geen meldingen zijn binnengekomen van misbruik. Hopelijk betekent dit dat er ook effectief geen misbruik plaatsvond.

Opmerkelijk: De Boel zelf ontkent dat hij zich aangetrokken voelt tot kinderen. Volgens zijn verklaringen herkende hij echter zichzelf in de misbruikbeelden en zou hij er zo zijn ingerold. “Want ik werd zelf misbruikt.” Waarom hij zo’n beelden dan in een luchtige setting op café toonde aan anderen, moet nog blijken.

Ook opmerkelijk: de reguliere media houden vast aan De Boels anonimiteit niettegenstaande hij een prominente acteur is en een courante stem bij Nickelodeon en Ketnet. De redactie van V-NIEUWS koos ervoor om dat niet te doen, gezien De Boel al acteerde in Spring, Familie en als stemacteur in tal van Disney-producties. De derde verdachte – B. D. – is dan weer geen publiek figuur, en dat is waarom hij wél enkel met initialen wordt benoemd.

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen