8.9 C
Brussel

Pedo Pichal moet in cel blijven omwille van “gevaar op recidive”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Vandaag verscheen radiopresentator en VRT-gezicht Sven Pichal voor de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) in Antwerpen. Hij hoopte zijn voorlopige hechtenis verder thuis uit te mogen zitten onder elektronisch toezicht. De KI besliste echter anders: Pichal moet nog minstens een maand langer in de cel blijven, zo meldt Het Nieuwsblad. “Zijn aanhouding bleef noodzakelijk, gelet op het gevaar voor recidive en collusie”, klinkt het. 

Eind augustus belandde Pichal in de cel in een onderzoek naar het bezit en de verspreiding van beelden van seksueel misbruik van kinderen. Drie weken terug wilde de raadkamer hem onder elektronisch toezicht plaatsen, maar omwille van beroep dat het parket aantekende, ging dat niet door.

Hierdoor kwam de beslissing over zijn verdere voorhechtenis in handen van de KI. Tegen deze beslissing staat geen beroep open, dus dat scenario kon zich niet herhalen. Echter besliste de KI dus dat het VRT-gezicht minstens een maand langer in de gevangenis dient te verblijven.

Noodzakelijk dat Pichal in de cel blijft

Volgens het Antwerpse parket-generaal argumenteerde de KI dat een verdere aanhouding noodzakelijk bleef omwille van het gevaar voor recidive en collusie. “Dat gevaar kon niet worden weggenomen door de uitvoering van de voorlopige hechtenis onder elektronisch toezicht of door detentievervangende maatregelen.” Over een maand zal Pichal opnieuw voor de raadkamer verschijnen.

Intussen is er ook duidelijkheid over de “onvoorziene omstandigheden” waardoor de zitting voor de KI met een week uitgesteld moest worden. Documenten die voor aanvang van de geplande zitting nog in het dossier zaten, bleken er bij aanvang niet meer in te zitten. Deze werden opnieuw toegevoegd aan het dossier.

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen