1.8 C
Brussel

Pedo Pichal mag gevangenis verlaten met enkelband

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Dan toch: na enkele maanden in de gevangenis door te hebben gebracht, mag voormalig Radio 2-presentator en VRT-gezicht Sven Pichal met een enkelband de cel verlaten, dat meldt HLN. Hij blijft verder aangehouden, onder elektronisch toezicht. Het parket van Antwerpen gaat niet in beroep tegen de beslissing van de raadkamer. 

Eind augustus belandde Pichal in de cel in een onderzoek naar het bezit en de verspreiding van beelden van seksueel misbruik van kinderen. De raadkamer wilde hem reeds eerder onder elektronisch toezicht plaatsen, maar omwille van beroep dat het parket aantekende, ging dat niet door. Daarmee kwam de beslissing over zijn verdere aanhouding in handen van de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) te liggen.

Gevaar voor recidive geweken?

Midden september argumenteerde de KI dat een verdere aanhouding noodzakelijk bleef omwille van het gevaar voor recidive en collusie. “Dat gevaar kon niet worden weggenomen door de uitvoering van de voorlopige hechtenis onder elektronisch toezicht of door detentievervangende maatregelen”, klonk het toen.

In de communicatie wordt niet verder ingegaan op het al dan niet geweken zijn van het gevaar voor recidive en collusie. Het parket gaat niet in beroep tegen de beslissing van de raadkamer. De twee medeverdachten, Antwerps acteur Reuben De Boel en B.D., blijven ook nog aangehouden.

BRON:HLN
Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996) is redactiechef van V-Nieuws. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-Nieuws werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen