5.5 C
Brussel

Paul Becue pleit voor coalitie tussen N-VA en Vlaams Belang

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Paul Becue, de voorzitter van het Overlegcentrum van Vlaamse Verenigingen (OVV), is voorstander van een samenwerking tussen N-VA en Vlaams Belang. Dat zegt hij in Het Gesprek, een programma van het Vlaams Parlement. “De torenhoge staatsschuld is vooral te danken aan Wallonië”

Op 3 maart 1999 nam het Vlaams Parlement vijf resoluties over de staatshervorming aan. Exact 25 jaar later heeft het OVV een stand van zaken opgemaakt, waaruit blijkt dat het Vlaams Parlement er niet in geslaagd is haar ambities te realiseren.

“Het was de eerste keer, en ook de laatste keer, dat het Vlaams Parlement zo’n Vlaamsgezind statement heeft gemaakt”, vertelt Becue in Het Gesprek. “In een van de resoluties staat dat we moeten streven naar fiscale autonomie. Maar tot op heden worden de belangrijkste belastingen, de personen- en vennootschapsbelasting, federaal geïnd.”

Waalse schuldenberg

“Wij, Vlaanderen, proberen onze begroting op orde te krijgen, maar Wallonië veegt er zijn voeten aan. Door die gemeenschappelijke inning plukt Wallonië de vruchten van het goede werk van Vlaanderen. En Vlaanderen kan Wallonië niet terechtwijzen en opleggen dat ze hun schuldenberg moeten aanpakken”, aldus nog Becue.

“De Belgische schuld is voornamelijk een gevolg van de deficits gecreëerd door het zuiden van het land. Binnen het OVV zijn er stemmen die opgaan voor een onafhankelijk Vlaanderen, anderen dan weer niet. Er is een zachte en harde kant. Dat is altijd zo geweest.

Meerderheid tussen N-VA en Vlaams Belang

Als het van Becue afhangt komt er een zevende staatshervorming, maar dat is enkel mogelijk als N-VA en Vlaams Belang samen in de volgende Vlaamse regering zitten, beweert hij. “Als [N-VA en Vlaams Belang] samen een meerderheid halen, waarom niet? Wij passen de democratische beginselen toe, wij wensen ook dat de politiek dit toepast.”

Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen