14.3 C
Brussel

Pas: “We gaan Schlitz niet missen”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Sarah Schlitz (Ecolo), de staatssecretaris voor Gelijke Kansen, moest woensdag opstappen. Dit na deontologische fouten over het gebruik van een persoonlijk logo voor openbare, gesubsidieerde projecten en hieropvolgende leugens. Barbara Pas, Kamerfractieleider voor het Vlaams Belang, zal haar alleszins niet missen. “Het was ook niet de eerste frats van Schlitz”. Pas haar partij vraagt nu om Schlitz niet te vervangen als besparing.

Pas verwijst inzake de ‘fratsen’ naar onder meer de eentalig Franse eedaflegging bij de aanvang van Schlitz haar uitvoerend ambt. Toen hierop controverse volgde, wimpelde ze dit af als muggenzifterij van het Vlaams Belang en N-VA. Ook was ze betrokken in een radicale woke wandeltocht waar mannen niet welkom op waren. De logo-affaire was echter het schandaal te veel. Ondanks geforceerde excuses na een tussenkomst door premier Alexander De Croo (Open Vld) volgde woensdag een ontslag.

“Eindelijk”, zo reageerde Pas voor de camera van V-NIEUWS donderdag. “Ze heeft nog veel bedenktijd nodig gehad. Als je deontologische fouten maakt met belastinggeld, misbruik maakt, en er dan nog eens over liegt ook… Dan moet je toch het politiek fatsoen hebben om meteen te vertrekken en daar niet nog een week over na te denken.”

Pas’ partij roept de Vivaldi-meerderheid verder op om Schlitz niet te vervangen. “Ecolo maakt van politieke vernieuwing zogezegd prioriteit, [maar] we hebben daar in de praktijk nog niets van gezien”, besloot Pas. “Zorg voor een besparing voor die burger, door [Schlitz’] bevoegdheden te verdelen over de andere ministers.

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen