21.4 C
Brussel

Pas roept PS en Ecolo op om Vlaams Belang-motie tegen Lahbib te steunen

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Donderdagochtend maakte de PS bekend alsnog het ontslag van minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) te eisen. Als de motie waarin het vertrouwen in Lahbib gevraagd wordt het deze namiddag niet haalt, komt de motie van het Vlaams Belang waarin haar ontslag gevraagd wordt, ter stemming. Fractieleider in de Kamer Barbara Pas (Vlaams Belang) roept op deze te steunen. “Wees consequent”, klinkt het.

Na een aanslepende discussie, gaf de PS aan zich te schikken naar de andere regeringspartners, de rangen rond Lahbib te sluiten en daarmee Vivaldi van de val te redden.

Deze ochtend bracht HLN het verhaal naar buiten van twee uitgeweken Iraanse oppositieleden die opgemerkt werden op de tegenbetoging in Brussel door de Iraanse delegatie waaraan Lahbib de omstreden visa had toegekend. Gevolg hiervan is dat hun moeder, die nog steeds in Iran verblijft, bijzonder hardhandig opgepakt en ondervraagd werd.

Volgt Ecolo de PS?

Hierdoor was de maat vol voor de PS. Het is duidelijk dat de minister van Buitenlandse Zaken mensenlevens in gevaar heeft gebracht door de onachtzame toekenning van de visa. De Waalse socialistische partij eist nu opnieuw het ontslag van de MR-politica.

Voor Pas is het niet meer dan logisch dat de PS de motie van wantrouwen tegen Lahbib van het Vlaams Belang mee ondersteunt. Ook richt ze zich tot Ecolo, gezien de Waalse groenen eveneens zeer laat over de streep konden getrokken worden door de coalitiepartners.

De stemming vindt deze namiddag plaats.

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen