20.6 C
Brussel

Pas: “IS beloofde terroristen te sturen, België gaat ze zelf ophalen”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In de nieuwste aflevering van V-CAST ging Barbara Pas, Kamerfractieleider voor het Vlaams Belang, dieper in op de Belgische blokkeringen onder de Vivaldi-regering. Ook fileerde ze de lakse tolerantie ten aanzien van islamisme, illegale migratie en de falende integratie van tal van migrantengemeenschappen. “Als jij als land op voorhand al geen inburgeringsvoorwaarden oplegt – wat men in Duitsland en Nederlands bijvoorbeeld wel doet – dan krijg je situaties waar men geen enkele respect heeft voor onze waarden en normen.”

De aanpak van Vivaldi ten aanzien van islamisme en illegale migratie is veel te laks. Dat liet Pas noteren in de nieuwste V-CAST. Pas reageerde hierbij op het recent verijdelde terreurplan waarbij verschillende islamistische minderjarigen een aanslag op de Botanique-concertzaal planden.

“IS beloofde terroristen mee te sturen met de massa asielzoekers, België gaat ze zelf gaan ophalen”

Een jarenlang opengrenzenbeleid en een gebrek aan opgelegde integratie zouden dan ook voor een giftige cocktail zorgen. “Als jij als land op voorhand al geen inburgeringsvoorwaarden oplegt, wat men in Duitsland en Nederlands bijvoorbeeld wel doet, dan krijg je situaties waar men geen enkele respect heeft voor onze waarden en normen”, aldus Pas. “De inburgering moet veel strenger verlopen dan dat vandaag het geval is”, en dit in combinatie met onze grenzen die opnieuw gecontroleerd worden.

“Want IS-leiders hadden het destijds ook aangekondigd: ze zouden de terroristen gewoon meesturen met de massa asielzoekers die op Europa afkomen en ze hebben helaas ook woord gehouden“, besloot Pas. “In België doet men zelfs nog zotter en gaat men actief IS-strijders terughalen.

Abonneren op V-CAST kan gratis via vcast.be.

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen