20.6 C
Brussel

Pas: “Logisch dat wie kiesuitslagen negeert, burger boos maakt”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Volgens Barbara Pas, fractieleider in de Kamer van het Vlaams Belang, is het niet te verwonderen dat er nog zo weinig Vlamingen geloven dat België een democratie is. Eerder donderdag bleek dat amper de helft van de Vlamingen dit land nog democratisch vindt. “Als je geen rekening houdt met verkiezingsuitslagen, als je geen rekening houdt met verkiezingsbeloftes, dan is het logisch dat de burger ontgoocheld is en geen vertrouwen meer heeft in die politiek”, zei Pas donderdag voor de camera van V-NIEUWS.

Volgens Barbara Pas heeft de Vivaldi-regering het massale wantrouwen van de Vlaamse burger verdiend. Zij stelt dat deze regering van premier Alexander De Croo (Open Vld) – die inderdaad geen meerderheid in de Nederlandse taalgemeenschap heeft – de kiesuitslag heeft genegeerd en is opgesteld in strijd met gemaakte verkiezingsbeloftes.

En inzake dat laatste punt staat Pas niet alleen met haar conclusies. Eerder deze week buisde Astrid Roelandt van HLN nog Open Vld omdat de partij “zich legislatuur na legislatuur laat rollen” en het geen verkiezingsbeloftes opvolgt of nakomt.

“De toestand van onze democratie is ernstig, maar niet hopeloos”

Volgens Pas en haar partij is het lot van onze democratie echter nog niet bezegeld. Voorzitter Tom Van Grieken tweette zo deze ochtend dat we onze democratie kunnen herstellen door middel van meer inspraak voor de burger – bijvoorbeeld door middel van bindende referenda.

En ook Pas zei voor de camera van V-NIEUWS donderdag dat het “absoluut anders moet en kan”. Pas’ partij organiseert later deze maand een grote betoging voor minder Vivaldi en meer democratie. “Dat is ook de reden waarom wij onder het motto ‘Doe ze luisteren!’ een grote protestmanifestatie organiseren op 29 mei om 14u00 in Brussel. Ik ga daar zeker aanwezig zijn en ik reken erop dat vele Vlamingen met mij ook aanwezig zullen zijn.”

Lees ook: 

Helft Vlamingen vinden België ondemocratisch

Van Grieken wandelt van Oostende naar Brussel: ‘Doe ze luisteren!‘

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen