16.8 C
Brussel

“Parlementsleden Groen kunnen bij slechte score terecht bij Demir”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Als Groen de kiesdrempel niet haalt in 2024 kunnen de parlementsleden van de ecologisten misschien wel aan de slag bij het kabinet van Zuhal Demir (N-VA). Dat zegt Vlaams fractieleider Chris Janssens (Vlaams Belang) in de nieuwste uitzending van ‘PAL CAST’. Demir is de huidige minister van Omgeving in de Vlaamse Regering en voert volgens Janssens een radicaal “anti-landbouwbeleid”, op leest geschoeid van lobbygroep Natuurpunt.

Eerder deze maand zei Janssens nog dat “er heel wat van de vroegere medewerkers van Natuurpunt op het kabinet-Demir zijn beland”. En nog: “vroeger werd door N-VA-voorzitter Bart De Wever gezegd dat Voka zijn werkgever is, maar intussen is Natuurpunt de werkgever van N-VA geworden.”

In de PAL CAST van deze week herhaalt Janssens die kritiek met een kwinkslag. “Als de parlementsleden van Groen niet herverkozen worden, kunnen ze nog altijd solliciteren op het kabinet-Demir.”

Tegelijk reikt Janssens de hand naar Demir, om in Genk, de thuisstad van beide politici, het cordon sanitaire te doorbreken. Hij vindt de V-partijen immers natuurlijke bondgenoten om Vlaanderen een meer rechts beleid te geven met ‘meer Vlaanderen en veiligheid en minder belastingen en immigratie’.

Beluister de volledige podcast via PAL NWS.

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen